PYATORCHKA

X5 Retail Group heeft de eerste Pyaterochka-supermarkt geopend binnen een nieuw retail netwerk concept. De winkel van 360 m² en een assortiment van ongeveer 5.000 producten bevindt zich in Moskou aan de Malaya Filevskaya straat, 14, gebouw 2.

Het nieuwe concept houdt rekening met moderne trends in design, interieur architectuur en klantverwachtingen welke zijn veranderd in de afgelopen 5 jaar sinds de laatste conceptuele update van het distributienetwerk. Tegelijkertijd blijft de nadruk op lage prijzen liggen. Een jaar na begonnen te zijn met het creëren van het concept werden dit voorjaar werden verschillende winkels geopend om nieuwe elementen te testen en begin september werd het concept goedgekeurd. Tegen het einde van dit jaar is Pyaterochka van plan om zes nieuwe winkels te openen in het nieuwe concept in Moskou en omgeving om het proces van levering van nieuwe materialen en apparatuur te optimaliseren. Vanaf 2020 zal het nieuwe concept geleidelijk worden toegepast op alle nieuwe en gereconstrueerde winkels.

“In het nieuwe concept hebben we ons idee belichaamd van hoe een supermarkt vandaag de dag zou moeten zijn om het leven te verbeteren van iedereen die in de buurt woont en werkt. We hopen dat een meer ergonomische interne architectuur, gebruiksvriendelijk ontwerp en een nieuw niveau van verse producten tegen dezelfde lage prijzen een aangename sfeer in de winkel zullen creëren en plezier zal geven bij het winkelen.” zegt Sergey Goncharov, algemeen directeur van de Pyaterochka-winkelketen.

Veranderingen in het assortiment weerspiegelen een speciale focus op verse producten: de verse categorie is bijna verdubbelt en beslaat ongeveer de helft van het verkoopoppervlak - 150 m², de indeling van groenten en fruit en sommige producten met korte houdbaarheidsdata zijn georganiseerd in de "vers arena". Tegelijkertijd presenteert de nieuwe Pyaterochka een groot assortiment, meer dan 80 items, kant en klare producten (ready-to-go and ready-to-eat), evenals een apart gedeelte met koffie en vers geperst sinaasappelsap, waar u ook mobiele apparaten kunt opladen. De eigen bakkerij direct in de winkel maakte het mogelijk het assortiment verse bakkerijproducten uit te breiden naar 40 items, de bakafdeling bevindt zich in het midden van de handelsvloer.

Er werden natuurlijke materialen gebruikt in het interieur- en exterieurontwerp en warme kleuren overheersen. Het verlichtingsconcept omvat zowel direct licht in sommige afdelingen, bijvoorbeeld in fruit en groenten en omgevingslicht bij de kassa om een goede sfeer creëren. De winkelruimte en bijbehorende navigatie zijn duidelijk georganiseerd om maximaal gemak te garanderen, rekening houdend met de basisbehoeften van de winkelgasten.

Om bijvoorbeeld verse of kant en klare producten snel te kunnen kopen, hoeft u niet de hele winkel te doorlopen - deze categorieën worden bij de ingang gepresenteerd. Op hun beurt bevinden goederen, meestal gekocht voor toekomstig gebruik, zich rondom de omtrek van de winkelvloer en zijn gerangschikt volgens het nabijheidsprincipe. Ook is er een "seizoenszone" geïntroduceerd in de winkel waar het assortiment om de twee weken wordt bijgewerkt, afhankelijk van de tijd van het jaar, de dichtstbijzijnde feestdagen, enz. De nieuwe Pyaterochka is uitgerust met elektronische prijskaartjes en vijf self-service kassa's, wat de efficiëntie verhoogt. Kantoorruimtes zijn handiger en ergonomischer geworden. Als onderdeel van de filosofie duurzame ontwikkeling, voert Pyaterochka actief verschillende milieu-initiatieven uit. Er worden voor het eerst winkelmandjes van gerecycled plastic in de nieuwe winkel gebruikt. Er zijn herbruikbare zakken voor producten en er is een fandomat is geïnstalleerd - een speciaal apparaat waar u plastic en aluminium containers kunt inleveren voor recycling.

Source: https://www.x5.ru/ru/Pages/Media/News/200919.aspx

Pyaterockha is van plan om spoedig 6 nieuwe winkels binnen het nieuwe concept te openen in Moskou en omgeving