Van omzet per m2 naar een relevante klantreis

dinsdag 24 mei 2016


Neem contact met ons op voor meer informatie

» Neem contact op

Van omzet per m2 naar een relevante klantreis

Bij het management van een winkelcentrum komt veel kijken. De uitdaging is vooral om alle verschillende disciplines met elkaar te laten samenwerken. De vastgoedeigenaren, de winkeliersvereniging, de communicatieafdeling maar ook de architect. Vaak zien wij dat de meest geweldige gebouwen worden gerealiseerd, prachtig ontworpen, echt een aanwinst voor de stad. Maar de architect heeft beperkte retail-ervaring, en een gebouw dat gebruikt wordt als winkelcentrum moet voldoen aan unieke eisen om de retail-dynamiek te kunnen faciliteren.

Wij helpen winkelcentra met het ontwikkelen van hun gehele concept; van het benutten van de architectuur tot het formuleren van een contentkalender. Samen met Migros hebben wij met deze aanpak succesvolle winkelcentra gerealiseerd. De shopping mall ‘Westside’ in Bern werd in 2014 uitgeroepen tot ‘best urban shopping mall’. Deze nieuwe customer-journey-approach zorgde voor een groei in omzet en het aantal bezoekers steeg met ruim tien procent. Maar wat houdt deze aanpak in?

One-stop-shop

Wij noemen het program management. Een holistische aanpak waarbij niet alleen de verschillende disciplines goed gaan samenwerken, maar elkaar gaan versterken. Zo wordt het geheel meer dan de som der delen. De propositie staat in het hart van de verschillende kwadranten. We starten met conceptontwikkeling, de basis voor alle vervolgstappen.

What we offer

Voor een succesvol winkelcentrum is een goede huurdersmix een randvoorwaarde. Het belangrijkste voor een verrassend en dynamisch aanbod is de combinatie van verschillende categorieën, zoals fashion, leisure, lifestyle maar ook food en pop-up. Je kunt onderscheidend zijn door de juiste balans tussen de nieuwste en hipste concepten, daily shopping en ook lokale concepten de ruimte te geven.

How we talk

De juiste branding en communicatie is essentieel om het winkelcentrum te laten leven bij de doelgroep. Het winkelcentrum moet een sterk merk worden met bijpassende look&feel, tone of voice en identiteit. Dit zorgt voor herkenbaarheid en vooral voor loyaliteit.

How we act

Vanuit de communicatie wordt een contentkalender geformuleerd. Het winkelcentrum van de toekomst is een plek van samenkomen en gaat verder dan alleen winkelen. Door activiteiten en evenementen wordt het winkel centrum ‘the third place’. De tussenstop tussen thuis en werk of school.

How we look

Aan de hand van het brand concept brengen wij het merk tot leven op de vloer. De juiste lay-out, architectuur en design in combinatie met merkcommunicatie maken het bezoek van het winkelcentrum tot een belevenis. 

We Create

JosDeVries The Retail Company BV
Bisonspoor 8000
Copenhagen-toren
Verdieping 7/8
3605 LT Maarssen​
P.O. Box 1194, 3600 BD Maarssen
+31 (0) 346 563 764
[email protected]

© 2019 JosDeVries The Retail Company BV · All Rights Reserved

by Amped Concepts