Store of the Future: het eerste retail innovatie lab van Nederland!

zaterdag 20 juni 2015


Neem contact met ons op voor meer informatie

» Neem contact op

Store of the Future: het eerste retail innovatie lab van Nederland!

De toekomst begint vandaag!

Op dinsdag 23 juni is door wethouder Karsten Klein Store of the Future officieel geopend in New Babylon in Den Haag. Het winkellandschap is voortdurend in beweging en met dit initiatief van Gemeente Den Haag en Q&A Research & Consultancy heeft Nederland zijn eerste retail innovatie lab geopend. 

Het retail innovatie lab is een unieke samenwerking van meer dan zestig retailers, merken, vastgoedpartijen, technologische bedrijven, financiële partijen en andere toeleveranciers van de retail. Doel van de winkel is om te laten zien hoe winkelen door middel van technologie in de toekomstleuker en makkelijker kan worden.

Als Founding Partner hebben JosDeVries The Retail Company en RBM een grote rol gehad bij de totstandkoming van Store of the Future. JosDeVries heeft samen met Q&A de strategie bepaald en het volledige store design ontwikkeld. Vervolgens heeft RBM, in samenwerking met de partners, de bouw van A- tot Z gemanaged.

Store of the Future is geen traditionele winkel, maar een innovatief laboratorium waar bezoekers kunnen ontdekken entesten hoe de fysieke winkelomgeving eruit kan gaan zien. Frank Quix, directeur Q&A: “We zijn ontzettend trots op het resultaat en dit is pas het begin. Het is een laboratorium dat gedurende het jaar steeds verder uitgebreid en veranderd wordt. Zowel consumenten als zakelijke bezoekers zijn welkom. Alsiedere zakelijke bezoeker er maar één dingetje uithaalt waardoor de eigen business verbetert zijn wij al geslaagd.”

Aan de winkel van de toekomst ging een onderzoek vooraf onder ruim 600 jongeren die allemaal in een opstel een schets hebben gegeven van hoe winkelen er in de toekomst uit gaat zien. Verrassendgenoeg gaf 69 procent van deze ‘millenials’ aan dat zij de voorkeur geven aan het shoppen in een fysieke omgeving. Verder gaven zij aan dat de toekomstige winkel een plek moet zijn waar je producten kan uitproberen.

Dit alles komt samen op 350m2 vloeroppervlak waar 60 retailers en partners hun krachten bundelen. Naast de winkel is er een omgeving gecreëerd waar veel kennis wordt vergaard van consumenten en bezoekers. Deze informatie wordt toepasbaar gemaakt voor de praktijk voor morgen. Verder zullen er van 12 sidetracks verschillende rapportages worden gedaan die met de partners worden gedeeld.

De komende maanden treffen de klanten van Store of the Future de volgende retailers en merken aan: HEMA, La Place, mymuesli, Eks’kwizit, Perry, Rivièra Maison, Leapp, FonQ, QicQ, Wearable Experiments, Mammut, SNS, Marcey’s, vanHaren en Brandkids. Ook andere retailers zullen in de toekomst in de store te vinden zijn zoals C&A, Chasin’ en Van Gils. 

We Create

JosDeVries The Retail Company BV
Bisonspoor 8000
Copenhagen-toren
Verdieping 7/8
3605 LT Maarssen​
P.O. Box 1194, 3600 BD Maarssen
+31 (0) 346 563 764
[email protected]

© 2019 JosDeVries The Retail Company BV · All Rights Reserved

by Amped Concepts