Shopping2020 : JosDeVries The Retail Company is voorzitter van de groep retail-concepten

vrijdag 20 juni 2014


Neem contact met ons op voor meer informatie

» Neem contact op

Shopping2020 : JosDeVries The Retail Company is voorzitter van de groep retail-concepten

Op 12 juni 2014 is het actieprogramma van shopping2020 van start gegaan. JosDeVries The Retail Company mag zich met trots voorstellen als voorzitter van de expertgroep ‘retail concepten’.

Shopping2020
Nieuwe ontwikkelingen in het retail landschap zoals de explosieve groei van devices, de opkomst van grote mondiale spelers, crossborder e-commerce en digitalisering  veranderen het consumentengedrag.

Verenigd onder de naam Shopping2020 zet het Nederlandse bedrijfsleven zich in om een beter inzicht te krijgen in deze ontwikkelingen. Om het veranderende retail landschap beter te begrijpen is in 2013 een zeer omvangrijk onderzoeksprogramma gestart.  De resultaten hiervan zijn in januari 2014 gepubliceerd en overhandigd aan het ministerie van Financiën.

Nu is het tijd voor een vervolg. Hiervoor is op 12 juni 2014 een actieprogramma gestart met als einddoel de realisatie van een concreet shopping2020 handboek. Dit handboek zal tot stand moet komen door de expertise en ervaring van ruim 500 experts in de retail, onderverdeeld in verschillende expertgroepen. Het handboek bundelt alle ervaringen, best pratices en strategieën. De publicatie biedt concrete handvatten aan retailers om zich voor te bereiden op de consument van het jaar 2020.

Retailconcepten
JosDeVries The Retail Company is voorzitter van de expertgroep ‘retail concepten’. Deze expertgroep heeft als doelstelling te laten zien wat nodig is voor de ontwikkeling en de inzet van succesvolle retail concepten in 2020. Vragen als; welke retail concepten zullen succesvol zijn in 2020?’ en ‘hoe kan je als retailer omnichannel nu echt vorm geven?’ staan hierbij centraal.

Dit is een flinke uitdaging en daarom is JosDeVries trots op de ruim dertig retail experts die zij hebben verzameld vanuit  zowel food, non-food en lifestyle retail. Zowel vanuit online en fysieke retail expertises. In vijf sessies gaan zij met elkaar in gesprek over concrete manieren om de consument in 2020 te bedienen met relevante retail concepten. Leidend in deze discussie is de ‘new customer journey’.  Uiteindelijk leidt dit tot het gezamenlijk schrijven van het hoofdstuk ‘retail concepten’.

We Create

JosDeVries The Retail Company BV
Bisonspoor 8000
Copenhagen-toren
Verdieping 7/8
3605 LT Maarssen​
P.O. Box 1194, 3600 BD Maarssen
+31 (0) 346 563 764
[email protected]

© 2019 JosDeVries The Retail Company BV · All Rights Reserved

by Amped Concepts