Projectgroep ‘retail concepten’ zet eerste stappen naar het vormgeven van retail concepten in 2020

donderdag 3 juli 2014


Neem contact met ons op voor meer informatie

» Neem contact op

Projectgroep ‘retail concepten’ zet eerste stappen naar het vormgeven van retail concepten in 2020

Afgelopen donderdag 26 juni was het tijd voor de tweede expertgroepmeeting ‘retail concepten’ van Shopping 2020. Deze vond plaats bij JosDeVries The Retail Company in Maarssen. Hier spraken de retailexperts over de uitdagingen in 2020 en concrete handvaten om hierop in te spelen.

Terugblik
De samenleving verandert en daarmee het retail landschap. Dit is gedetailleerd in kaart gebracht tijdens de onderzoeksfase van Shopping2020. De huidige fase draait om actie: concreet laten zien wat nodig is voor de ontwikkeling en de inzet van succesvolle retail concepten in 2020. Ons doel is om concrete handvaten te bieden waar de MKB-er mee aan de slag kan!

Nieuwe manier van positioneren
Tijdens de expertgroepmeeting op donderdag 26 juni zijn we in projectgroepen uiteen gegaan. De eerste stap die we zetten is kijken naar de positionering. De veranderingen in de markt verlangen een nieuwe manier van kijken naar positioneren. Zijn de paden die we nu bewandelen nog steeds belangrijk in 2020?

Customer Journey
In de projectgroepen spraken we over de verschillende markten en de verschillende behoeften van de klant.  En we formuleerden antwoorden die diverse retailers kunnen geven.

Vanuit de positionering willen we een vertaalslag maken naar het customer journey model. Dit model draait om de behoeften van de klant voor, tijdens en na de aankoop. Wanneer er bepaald is welke positioneringen relevant zijn in de toekomst, kunnen we gaan kijken wat moet worden ingezet om de klant zo optimaal mogelijk te bedienen en te verleiden. Hiervoor is een customer journey nodig die naadloos aansluit op de behoefte van de klant. Bovendien maken we binnen de customer journey we een onderscheid tussen het versimpelen voor de klant en het verrijken voor de klant.

Het vervolg
Is de positionering en de customer journey in 2020 nou werkelijk anders? En wat betekent dit voor het business model van de retailer? Deze vragen komen in de vervolgsessies aan bod. De volgende meeting vindt plaats op donderdag 24 juli bij DHL. Zij zijn net als JosDeVries The Retail Company gastheer van deze expertgroep van Shopping2020. 

We Create

JosDeVries The Retail Company BV
Bisonspoor 8000
Copenhagen-toren
Verdieping 7/8
3605 LT Maarssen​
P.O. Box 1194, 3600 BD Maarssen
+31 (0) 346 563 764
[email protected]

© 2019 JosDeVries The Retail Company BV · All Rights Reserved

by Amped Concepts