Passie voor de smaak van vers brood en écht goede koffie, dat is de nieuwe ‘Broodzaak’

dinsdag 22 september 2015


Neem contact met ons op voor meer informatie

» Neem contact op

Passie voor de smaak van vers brood en écht goede koffie, dat is de nieuwe ‘Broodzaak’

In gesprek met Annette de Gier, format manager fresh food at NS stations

Uit onderzoek bleek dat de behoeften van de reizende klant veranderd zijn. Om hieraan gehoor te geven en het concept klaar te maken voor de toekomst startte de NS-Formule Broodzaak met een doorontwikkeling van het concept. Wat begon als een evolutie werd een revolutie. Een geheel nieuw concept: eigentijds, modern en onderscheidend.

Maar wat is er dan zo onderscheidend aan dit nieuwe concept? Vers, gezond en betaalbaar: daar bleek de reizende klant behoefte aan te hebben. En dan natuurlijk ook écht lekker; bij de Broodzaak staat smaak centraal. Al deze elementen worden gecombineerd voor de ultieme beleving. Producten worden zoveel mogelijk in het zicht van de klant bereid. De klant ruikt de verse koffie en het verse brood, hoort het snijden van het brood, het opschuimen van de cappuccino. Zo is echt vers en écht lekker geloofwaardig. De hele dag wordt er vers brood afgebakken en verse bonen gemalen. Alle zintuigen worden geprikkeld.

Broodzaak bewijst bovendien dat echt lekker, gezond en vers niet duur hoeft te zijn. Prijs is niet verstopt in de winkel en er is voor elke portemonnee een passend product. Voor elke dag is er een lekker broodje desembrood met ham, of wil je jezelf echt verwennen? Neem dan een broodje met carpaccio, truffelmayonaise en rucola.

Broodzaak is herkenbaar door de gele kleur die enerzijds promo en activatie uitstraalt, maar anderzijds het accent legt op fris, vers en eigentijds.

Het concept wordt gedragen door een flinke portie passie. Broodzaak traint het personeel zodat zij zorg dragen voor de beste bereiding. Passie bij de medewerkers maar ook in het team dat verantwoordelijk is voor de realisatie van het nieuwe concept. Met een enorme toewijding is het team, van zowel Broodzaak als JosDeVries, aan de slag gegaan. Van strategie tot lay-out en van logo tot complete branding.

Onze conclusie? Broodzaak durft echt keuzes te maken! Het resultaat is een onderscheidend broodconcept op de Nederlandse stations.


Chris Rikkers

Foto: Tycho Muller

 

Bekijk ook de video van de opening op Utrecht Centraal!

Opening vernieuwde Broodzaak op station Utrecht Centraal 

We Create

JosDeVries The Retail Company BV
Bisonspoor 8000
Copenhagen-toren
Verdieping 7/8
3605 LT Maarssen​
P.O. Box 1194, 3600 BD Maarssen
+31 (0) 346 563 764
[email protected]

© 2019 JosDeVries The Retail Company BV · All Rights Reserved

by Amped Concepts