Maak het makkelijk, leuk en speciaal

maandag 29 april 2013


Neem contact met ons op voor meer informatie

» Neem contact op

Maak het makkelijk, leuk en speciaal

Van alle aankopen wordt in 64% van de gevallen eerst online informatie ingewonnen. Bij 17% wordt de aankoopbeslissing nog gewijzigd op de verkoopplek door het gebruik van mobiel.  Het duurde zestien jaar voordat er een miljard smartphones verkocht waren. Het tweede miljard wordt in drie jaar bereikt.  Indrukwekkende cijfers, gepresenteerd tijdens een studiereis van JosDeVries The Retail Company naar Westfield Stratford in Londen. Daar ontwikkelde Connect IB een digitaal platform, dat de Customer Journey een stuk aangenamer moet gaan maken.


Het platform heeft betrekking op touchscreens, mobiel en parkeerfaciliteiten. Via een app kun je makkelijk naar vrije parkeerplaatsen navigeren en je kunt ook altijd weer je auto terugvinden. Niet onbelangrijk in een winkelcentrum van een dergelijke omvang. Door het hele centrum staan touchscreens. Uiteraard met plattegronden, maar je kunt ook zoeken. Er komen aanbiedingen voorbij van retailers die betrekking hebben op jouw zoekopdacht. Je kunt ook de routebeschrijving als sms naar je mobiel laten sturen. Er staan ook overal oplaadstations voor je mobiel. Onontbeerlijk eigenlijk. Want met een lege accu ben je hier reddeloos verloren.

De app voor mobiel of tablet is indrukwekkend. Veel mogelijkheden voor location based services, ofwel aanbiedingen die voldoen aan jouw profiel en in de nabijheid van waar je op dat moment bent. Retailers kunnen heel gericht aanbiedingen doen. En er komt een centrum-omvattend loyaltysysteem.

Hopelijk gaat het platform, als het door alle retailers is omarmd, ook meer zichtbaarheid in de winkels opleveren. Het lijkt erop dat alle formules – hoe mooi ook – toch allemaal hun eigen ding blijven doen. En daarmee gaan we de slag niet winnen.

De customer journey, daar gaat het allemaal om. Het orientatieproces van de klant gaat constant heen en weer over alle mogelijke kanalen, zowel offline als online. Je moet het de klant heel gemakkelijk maken, het moet het vooral ook leuk vinden. En wat je te bieden hebt, moet ook nog heel speciaal zijn. Dan wordt het vergaren van data, big data, heel erg belangrijk. Dat is bijna niet meer door afzonderlijke retailers te doen. In dat opzicht is het ook een goede zaak dat een winkelcentrum deze rol op zich gaat nemen. Zien we in Nederland nog niet zo veel. Hoog Catharijne, Stadshart Amstelveen, Vier Meren, Alexandrium, wie neemt de handschoen op?

Bert Ponsen

www.Retailactueel.com

We Create

JosDeVries The Retail Company BV
Bisonspoor 8000
Copenhagen-toren
Verdieping 7/8
3605 LT Maarssen​
P.O. Box 1194, 3600 BD Maarssen
+31 (0) 346 563 764
[email protected]

© 2019 JosDeVries The Retail Company BV · All Rights Reserved

by Amped Concepts