Lijden de Nederlandse winkelformules aan anorexia?

dinsdag 31 maart 2015


Neem contact met ons op voor meer informatie

» Neem contact op

Lijden de Nederlandse winkelformules aan anorexia?

Waar zijn de winkels die ons nog echt verrassen? Kostenbesparingen voeren de boventoon. Met als resultaat? Ver doorgevoerde rationalisering en overdreven aandacht voor efficiency. Een noodzakelijke afslanking is vaak ziekelijke vermagering geworden. Dat heeft veel retailmerken saai en voorspelbaar gemaakt. Hoe kunnen retailers klanten weer verrassen en winkelen leuk en attractief maken, zonder torenhoge budgetten? Denk ‘ns aan een pop-up store!

Verrassende pop-up stores creëren ‘op andere momenten, op andere manieren’ nieuwe contactmomenten. Opzienbarend, verrassend en vooral uniek. Want het moet wel de nodige ‘rumour around the brand’ opleveren. Een opvallende tijdelijke brand store bijvoorbeeld. Daar worden merkwaarden bijna tastbaar en heeft het merk direct contact met de doelgroepen. Zoals de spectaculaire pop-up van The North Face.*

Pop-ups zijn ook ideaal voor productintroducties. Veel aandacht en consumenten die iets nieuws meteen kunnen uitproberen. Een inspirerend voorbeeld is het Adidas Boost Energy Lab*. Ook kan je met zo’n tijdelijke winkel leuk inspelen op de seizoenen. Denk bijvoorbeeld aan een North Sea Ferries. Die kan in het voorjaar alvast een levensecht voorproefje geven van een overtocht naar Engeland en een romantische kastelentocht daar. Of een Wehkamp? Een plek voor fysiek contact met hun klanten waar ze de nieuwste collecties laten zien.

Dus voor alle over-gerationaliseerde en winkels: spring eens betaalbaar uit de band met een verrassende pop-up en geef je merk weer wat peper. Ik ben benieuwd of ik uw merk binnenkort in de winkelstraten tegenkom!

Lieneke van der Laan
Consultant Strategy & Development

 

 

 

 

We Create

JosDeVries The Retail Company BV
Bisonspoor 8000
Copenhagen-toren
Verdieping 7/8
3605 LT Maarssen​
P.O. Box 1194, 3600 BD Maarssen
+31 (0) 346 563 764
[email protected]

© 2019 JosDeVries The Retail Company BV · All Rights Reserved

by Amped Concepts