JosDeVries en Storyline ontwikkelen bijzondere nieuwe supermarkt-formule: Boon’s Markt

donderdag 5 december 2013


Neem contact met ons op voor meer informatie

» Neem contact op

JosDeVries en Storyline ontwikkelen bijzondere nieuwe supermarkt-formule: Boon’s Markt

Deze week opent in Vlaardingen de eerste Boon’s Markt zijn deuren. Een totaal nieuwe en innovatieve supermarkt-formule van Boon Sliedrecht die naast hun MCD-formule komt. 

Retail-conceptbureau JosDeVries The Retail Company en retail-communicatiebureau Storyline in Maarssen zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van merk en formule.

Uitgangspunt is de unieke combinatie van het lekkerste vers en het grootste voordeel.

Boon’s Markt weet dit te realiseren door veel te betrekken bij vaste, veelal lokale vers-leveranciers. En dankzij scherpe inkoop kunnen zij een pakket van dagelijkse kruidenierswaren aanbieden voor prijzen onder die van de grote landelijke spelers.

  

De claim én het lekkerste vers, én het grootste voordeel is verwoord in de pay-off Het kan wél!

 

De bijzondere nieuwe formule is gebaseerd op markt-principes. Het centrale versplein heeft daarom een markt-karakter gekregen: veel hout en een overdadig aanbod van verse producten. Aan de wanden is er alle ruimte voor de verhalen van de vele versleveranciers. Het zorgt voor een aantrekkelijke en vriendelijke omgeving waar klanten zich snel thuisvoelen.

Centraal punt op het plein is het maandelijkse ‘geluksmomentje’: een wisselend herkenbaar beeld met geselecteerde producten die in het teken staan van lekker (samen) genieten. 

 

JosDeVries The Retail Company en Storyline hebben het merk en de formule Boon’s Markt ontwikkeld na uitgebreide strategische sessies en doelgroepen-onderzoek. Hieruit bleek de grote potentie van een klein familiemerk dat het anders doet dan de grote landelijke formules. Naam, logo, huisstijl en de invulling van de formule en de communicatie zijn dan ook hierop gebaseerd.

Naast winkelconcept en instore-communicatie zijn JosDeVries en Storyline ook verantwoordelijk voor de nieuwe website en het ontwerp van onder meer advertenties, buitenreclame en de huis-aan-huis-folder. De website is in stand gekomen in samenwerking met mrmister. 

 

Het 125 jaar oude familiebedrijf Boon Sliedrecht wil Boon’s Markt gedurende de komende jaren geleidelijk uitrollen. De eerst volgende Boon’s Markt wordt geopend in Woudrichem.

 

Meer informatie: 

JosDeVries: [email protected] 

Storyline: [email protected]

We Create

JosDeVries The Retail Company BV
Bisonspoor 8000
Copenhagen-toren
Verdieping 7/8
3605 LT Maarssen​
P.O. Box 1194, 3600 BD Maarssen
+31 (0) 346 563 764
[email protected]

© 2019 JosDeVries The Retail Company BV · All Rights Reserved

by Amped Concepts