Innovatieve retail heeft de toekomst

maandag 11 april 2016


Neem contact met ons op voor meer informatie

» Neem contact op

Innovatieve retail heeft de toekomst

De toekomst van retail vereist een nieuwe manier van denken. Een manier van denken die we al op tal van terreinen zien: het combineren van creativiteit en innovatie, oftewel ‘innovativity’. Want vooruitgang kan niet zonder deze combinatie.

Kijk naar Netflix, Spotify, naar Airbnb, Über… Allemaal het resultaat van vernieuwende creativiteit die in korte tijd voor een revolutie in hun marktgebied hebben gezorgd. Allemaal met een onderscheidende marktvisie dat leidde tot nieuwe klantervaringen en veranderde relevanties. In no-time konden deze innovators uitgroeien tot nieuwe marktleiders die de bestaande spelers totaal overvleugelden. Met als gemeenschappelijk kenmerk ‘sharing’ in plaats van ‘owning’.

Vertalen we dit naar de retail, dan zien we ook hier de meeste toekomst in de innovaties die voortkomen uit een nieuwe, creatieve manier van denken. Concepten die niet offline of online denken, maar op een verrassende en vernieuwende manier alle touchpoints inzetten. Die een compositie maken van alle mogelijke contactmomenten. Waardoor het geheel veel meer wordt dan de som der delen.

Consumenten zijn meer dan toe aan deze ‘next levels’ van retailers. Ze zijn uitgekeken op de bestaande concepten. Staan open voor iets nieuws. De nieuwe winkelstraat is meer dan ooit interactief en adaptief. Wordt mede door consumenten vormgegeven en past zich voortdurend aan aan hun wensen. Elke dag anders en voor elke klant precies op maat.   

We Create

JosDeVries The Retail Company BV
Bisonspoor 8000
Copenhagen-toren
Verdieping 7/8
3605 LT Maarssen​
P.O. Box 1194, 3600 BD Maarssen
+31 (0) 346 563 764
[email protected]

© 2019 JosDeVries The Retail Company BV · All Rights Reserved

by Amped Concepts