Design waarvan de portemonnee open gaat

maandag 6 mei 2013


Neem contact met ons op voor meer informatie

» Neem contact op

Design waarvan de portemonnee open gaat

“Als internationaal bureau krijgen wij vaak de vraag: wat kenmerkt succesvol design? Ons antwoord is dan steevast; design waarvan de portemonnee opengaat. Nu denkt u misschien ‘logisch’ maar wij zien helaas nog steeds voorbeelden van fantastisch design wat uiteindelijk weinig oplevert. Design moet uiteindelijk wel ondersteunend zijn aan de verkoop. Dat klinkt simpel (en wellicht zelfs wat plat) maar dat is waar iedere retailer uiteindelijk naar streeft.

Maar hoe kom je tot succesvol en efficiënt design? Minder simpel kan ik u zeggen.. Dit vraagt namelijk van retailers een goed begrip van ‘de customer journey’ om zo heldere keuzes te maken. En durf dus ook keuzes te maken! Wees uitgesproken met je winkelformule. Een grijze muis verleidt niet. Laat staan dat het rumour en buzz rondom uw formule creëert. Wees trots op je eigen identiteit en draag dat uit. Wees onderscheidend vanuit je eigen kracht zodat een consument daadwerkelijk getriggerd wordt.

Om vervolgens een klant te laten kopen, is het essentieel dat hij zich goed voelt in jouw winkel. Dat wordt gecreëerd door het gevoel wat een winkel met zijn concept en design uitstraalt.  Probeer de inrichting en design van je winkel dus ook te benaderen vanuit een totaalconcept. Zodat alles bij elkaar ‘klopt’. Van verlichting, tot kleurgebruik, tot meubel en materiaal keuze en communicatie. Je wilt dat een klant zich lekker voelt zodra die bij jouw winkel naar binnen stapt.

Op dit moment voel ik helaas vaak crisis als ik door een winkelstraat loop of zelfs als ik een winkel binnen loop. Ik zie versoberde winkels, weinig branding en matige productpresentaties. Ik voel me als consument onvoldoende echt aangesproken. En dat is dus funest voor koopgedrag. Een klant die zich niet ‘happy’ voelt, trekt niet snel zijn portemonnee. Laat staan dat hij meer (en duurdere) aankopen doet dan gepland. (Nieuw) design betekent echter wel investeren. Waarbij ook met kleinere budgetten grote stappen gezet kunnen worden maar toch.. het vraagt investering. En dat is een gevoelig onderwerp in deze tijd. Maar laat vooral uw winkel niet versoberen, of design verouderen. Dat kost u uiteindelijk meer geld!

Goed inzicht in uw klant en de bijbehorende customer journey, levert het beste design op. Zo werken wij zelf het liefste. Dan kan design namelijk ervoor zorgen dat we optimaal uw klant aanspreken, verleiden en met een grote tas vol aankopen uw winkel verlaat.”

Lieneke van der Laan 
http://www.shoppermarketingupdate.nl/design-waarvan-de-portemonnee-open-gaat/

We Create

JosDeVries The Retail Company BV
Bisonspoor 8000
Copenhagen-toren
Verdieping 7/8
3605 LT Maarssen​
P.O. Box 1194, 3600 BD Maarssen
+31 (0) 346 563 764
[email protected]

© 2019 JosDeVries The Retail Company BV · All Rights Reserved

by Amped Concepts