De Why, How, What van winkelcentra

woensdag 19 augustus 2015


Neem contact met ons op voor meer informatie

» Neem contact op

De Why, How, What van winkelcentra

Why

Retailers hebben het zwaar. Toenemende concurrentie uit het buitenland, online verkopen en veranderend consumentengedrag dwingen retailers anders te gaan denken. Momenteel is er meer dan 30% winkelleegstand in Nederland en veel winkelcentra kampen zelfs met percentages van rond de 50%. Bezoekersaantallen duiken achteruit, maar er gebeurt weinig. Overal ziet de consument dezelfde kliek aan winkels. Omzet per m2 is het oude denken wat tot deze vervlakking heeft geleid. Even een ander sausje erover gaat echt niet werken. Nieuwe ideeën, dynamiek en een andere visie zijn absoluut cruciaal om relevant te blijven. Maar hoe pak je dat aan als projectontwikkelaar, vatgoedeigenaar of makelaar?

How

Hoe wordt je weer relevant als winkelcentrum? Hoe kun je nu echt onderscheidend of complementair zijn? Ten opzichte van de binnenstand, of ten opzichte van andere winkelcentra in de omgeving, of de dorpsstraat? Hoe zorg je ervoor dat er weer meer klanten komen, dat ze langer blijven en meer besteden? De vragen zijn eenvoudig, maar hoe zit het met de antwoorden......

Deze zijn uiteraard verschillend per object.  Er moet in ieder geval een heldere visie en strategie komen: hoe wordt het winkelcentrum weer relevant voor de (bewust) gekozen doelgroep! Vanuit daar moet er gekeken worden welke invulling er wordt gegeven aan het vastgoedobject. Wat is (op basis van de nieuwe visie) de ideale huurdersmix dan? Wat wordt er gedaan om inspiratie en dynamiek aan te jagen? Denk aan events en interessante pop up winkels om de consument te blijven prikkelen. Hoe wordt dit  vervolgens gecommuniceerd en welke look en feel hoort hier dan bij? Alles moet op elkaar aansluiten en niet alleen op de locatie maar ook voor het bezoek (oriëntatie) en er na (loyaliteit); denk aan apps, website & webshop en social media; de hele customer journey! Zo bouw je uiteindelijk een sterk merk. Ook een winkelcentrum moet een perfect concept zijn om bestaansrecht te hebben.

What

JosDeVries helpt winkelcentra weer relevant te worden. Door middel van een intensieve workshop wordt de visie en strategie gezamenlijk met de klant neergezet. Wij hanteren een model welke invulling geeft aan de meest essentiële vragen zoals hierboven beschreven. Er worden ambitieuze doelstellingen geformuleerd en ons team dwingt u tot het maken van keuzes, want dan pas kan je zeggen waar je voor staat en waarmee je als winkelcentrum het verschil gaat maken. De uitkomst is een concrete heldere visie en strategie (samengevat in een concreet document) die door ons projectteam, gespecialiseerd in winkelcentra, wordt vertaald naar een relevant concept. Ook kunnen wij helpen bij de realisatie (projectonwikkeling) van het nieuwe concept. Met uiteindelijk als resultaat meer bezoekers, die langer blijven, meer besteden........en terugkomen!

 

Sven Manten

We Create

JosDeVries The Retail Company BV
Bisonspoor 8000
Copenhagen-toren
Verdieping 7/8
3605 LT Maarssen​
P.O. Box 1194, 3600 BD Maarssen
+31 (0) 346 563 764
[email protected]

© 2019 JosDeVries The Retail Company BV · All Rights Reserved

by Amped Concepts