De pratende winkel

woensdag 1 juli 2015


Neem contact met ons op voor meer informatie

» Neem contact op

De pratende winkel

Stel je voor: Ikea zonder instore-communicatie. Dat is eigenlijk niet meer dan een hele grote hal vol met meubels. Geen foto’s, geen uitleg, niets. Geen navigatie, geen branding, geen prijzen en geen inspiratie. Je zou rondlopen in een ruimte vol meubels waar je volledig zou verdwalen…

Het verhaal van…

Bij Ikea stap je dus niet alleen in een hal vol meubels, maar ook in een ‘pratende’ winkel. Je wordt er welkom geheten en begeleid in je tocht door Ikea. Je krijgt leuke tips, inspirerende voorbeelden, de nodige uitleg, bewegwijzering én alle prijsinformatie. Bovendien loop je door het verhaal van het merk Ikea. Een verhaal over duurzaamheid, zelf je eigen leven inrichten en over het ‘samen doen’. Het is dit eigen verhaal dat zorgt voor onderscheidend vermogen. Klanten gaan zo niet alleen met een Billy of Klippan naar huis, maar óók met ‘het verhaal van Ikea’.

Elke formule praat natuurlijk weer op een eigen manier met de klanten. Bij JosDeVries werken we daarom samen met ons bureau Storyline altijd aan een unieke, onderscheidende vorm van instore communicatie. Passend bij het merk en de formule, relevant voor de klanten. Elke winkel heeft zijn eigen verhaal. Wij vertellen dat verhaal in woord en beeld. Aantrekkelijk, inspirerende en natuurlijk stevig gefundeerd op de strategische uitgangspunten.


Het verhaal van Miratorg.

Zo hebben we voor de Russische supermarktketen Miratorg niet alleen het winkelconcept ontwikkeld, maar ook alle communicatie verzorgd. Outstore en instore.

Centraal in hun verhaal stond kwaliteit. Dat kon Miratorg waarmaken doordat het als vleesproducent de complete keten beheerst: van weiland tot winkel. De hoge kwaliteit garanderen ze niet alleen voor vlees, maar óók voor al hun andere versproducten. Een garantie die in Russische supermarkten van nog grote belang is dan in Nederland. De kern van het verhaal van Miratorg was daarom ‘The Guards of Quality’ - de Miratorg-inkopers die altijd topkwaliteit garanderen. Bij vlees, maar ook bij groenten fruit, bij brood, bij vis, bij kaas.

De verhalen van deze kritische inkopers kom je dan ook overal tegen in de winkel (maar ook daarbuiten op de website en in de folders). Zij geven de kwaliteitsgaranties zodat klanten met een gerust hart versproducten kunnen kopen. Naast deze merk- en inspiratie-communicatie hebben wij ook alle navigatie- en prijscommunicatie verzorgd met een zeer herkenbaar Miratorg-stempel.

Zo is een ‘pratende’ supermarkt ontstaan met een geheel eigen verhaal.      

In de onderstaande visuals 

  • De huiskleuren van Miratorg voor de verschillende instore-communciiatie-uitingen. 
  • De Guardian of Quality als poster op de broodafdeling.
  • Enkele touchpoints van de Customer Journey.
     

We Create

JosDeVries The Retail Company BV
Bisonspoor 8000
Copenhagen-toren
Verdieping 7/8
3605 LT Maarssen​
P.O. Box 1194, 3600 BD Maarssen
+31 (0) 346 563 764
[email protected]

© 2019 JosDeVries The Retail Company BV · All Rights Reserved

by Amped Concepts