Column: Het geheim van 1001 nacht

woensdag 1 juli 2015


Neem contact met ons op voor meer informatie

» Neem contact op

Column: Het geheim van 1001 nacht

Waarom zijn sterke merken eigenlijk zo sterk? Natuurlijk, ze hebben producten van topkwaliteit. Maar er is meer. De kracht van sterke merken is dat ze veel emotie oproepen. Die emotie zorgt voor een sterke band tussen consument en merk. Daarom lopen klanten weg met merken als Apple, Nike, BMW en Ikea.

Emotie toevoegen aan een merk, dat is bij uitstek iets wat verhalen kunnen doen. Het gaat tenslotte niet om productspecificaties, niet om facts & figures, maar om sympathie. En om consistentie. Dus dat is wat sterke merken als geen ander weten te doen: overal en altijd hun eigen, unieke verhaal vertellen. Verhalen over bijvoorbeeld ‘anders denken’, excelleren, (rij)plezier en je eigen leven inrichten. 

Het bijzondere van verhalen is dat je een verhaal op heel veel verschillende manieren kan vertellen. Er zijn talloze vormen van Roodkapje, Sneeuwwitje en van 1001 nacht. En toch blijft de kern van de verhalen altijd herkenbaar. Sneeuwwitje blijft Sneeuwwitje, als kindersprookje, als Walt Disney-cartoon en als spectaculaire actiefilm. 

Overal en altijd steeds weer hetzelfde verhaal vertellen, maar steeds in een andere vorm, dat is de kracht van de bekende wereldmerken. Maar ook van onze nationale merken als Albert Heijn en Jumbo. Ze hebben allemaal een brand story ontwikkeld waar ze al hun uitingen op baseren: hun reclame, het handelen van de medewerkers, de inrichting van de winkels en de instore-communicatie.

Een eigen unieke verhaal maken is vaak niet zo makkelijk. Maar wel erg de moeite waard. Want als je het eenmaal hebt, kan je het jarenlang overal vertellen. In welke vorm je maar wilt. Dat is de geheime kracht van een verhaal – zoals ook Sheherazade maar al te goed wist…

We Create

JosDeVries The Retail Company BV
Bisonspoor 8000
Copenhagen-toren
Verdieping 7/8
3605 LT Maarssen​
P.O. Box 1194, 3600 BD Maarssen
+31 (0) 346 563 764
[email protected]

© 2019 JosDeVries The Retail Company BV · All Rights Reserved

by Amped Concepts