Column Christiaan Rikkers

maandag 14 maart 2016


Neem contact met ons op voor meer informatie

» Neem contact op

Column Christiaan Rikkers

Dit jaar bestaat JosDeVries The Retail Company alweer dertig jaar. Niet alleen een jubileum voor ons bureau, maar ook voor mij persoonlijk. Inmiddels draai ik alweer drie decennia mee in de creatieve wereld van retaildesign en concepting. En hoewel retail altijd zeer dynamisch is geweest, kan ik toch wel vaststellen dat er de laatste jaren de meest fundamentele veranderingen hebben plaatsgevonden. De economische recessie en de opkomst van ‘online’ hebben zowel het consumentengedrag als het retail-landschap enorm veranderd. In de afgelopen vijf jaar is meer gebeurd dan in de vijfentwintig jaar daarvoor. Als creatieve designer is het fantastisch om in deze zich ‘heroriënterende wereld’ te werken. 

Ik ben heel benieuwd wat de komende jaren gaan brengen. Want de storm die nu over ons retail-landschap raast en verouderde retail-formules als oude bomen laat omwaaien, zal weer gaan liggen. De ruimte die zo is ontstaan, biedt mogelijkheden voor nieuwe concepten, nieuwe formules en nieuwe ideeën. Zowel online en offline, als in alle mogelijke combinaties daarvan. Bij ons staat de nieuwe generatie retail-designers te trappelen om deze ideeën vorm te geven. 

De nieuwe concepten zullen geheel andere eisen stellen aan winkellocaties en vastgoed. Dit betekent nieuwe uitdagingen voor vastgoedeigenaren. Nu denken die nog te vaak in stenen, verhuurbare meters en langlopende contracten. Maar wat er nodig is, is juist een actieve opstelling waarbij winkellocaties scherp onder de loep worden genomen: wie zijn mijn klanten? Wat zijn de verwachtingen? En vooral: hoe creëer ik opnieuw relevantie? Een proces dat om nieuwe inzichten en een nieuwe visie vraagt. Volop kansen dus voor een bureau dat creativiteit en innovatie ook nog eens kan koppelen aan dertig jaar ervaring! 

 

We Create

JosDeVries The Retail Company BV
Bisonspoor 8000
Copenhagen-toren
Verdieping 7/8
3605 LT Maarssen​
P.O. Box 1194, 3600 BD Maarssen
+31 (0) 346 563 764
[email protected]

© 2019 JosDeVries The Retail Company BV · All Rights Reserved

by Amped Concepts