Bibliotheek Alkmaar tweede bibliotheek van Nederland

donderdag 10 oktober 2013


Neem contact met ons op voor meer informatie

» Neem contact op

Bibliotheek Alkmaar tweede bibliotheek van Nederland

De bibliotheek in Alkmaar Centrum is op 3 oktober als tweede geëindigd in de race voor ‘Beste Bibliotheek van Nederland 2013’. In een spannende eindronde werd de bibliotheek van Arnhem verkozen tot beste bibliotheek van Nederland.De bibliotheek van Delft werd derde. De bibliotheek in Alkmaar Centrum maakt deel uit van de basisbibliotheek Bibliotheek Kennemerwaard en is in de zomer verbouwd en geheel opnieuw ingericht volgens een landelijk concept.

Bibliotheek Alkmaar is volgens de jury een aantrekkelijke publieksvoorziening op een uitstekende plaats in de stad, met veel aandacht voor de verblijfsfunctie. Deskundige Mystery Guests bezochten de genomineerde bibliotheken. Zij checkten de bibliotheken op onderdelen als gebouw & inrichting, aanbod & collectie, service & klantgerichtheid, en kwamen zo tot een gefundeerd rapportcijfer.

De prijs werd uitgereikt in het Beatrix Theater in Utrecht. Erna Winters, directeur van Bibliotheek Kennemerwaard, mocht daar de tweede prijs in ontvangst nemen. De prijs is uitgereikt in de categorie bibliotheken vanaf 80.000 inwoners.

Met de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland beoogt Bibliotheekblad het belang van professionele en hoogwaardige openbare bibliotheken onder de aandacht van pers en publiek te brengen. De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor NBD Biblion.

 

Bron: http://www.bibliotheekkennemerwaard.nl/nieuws/97536.bibliotheek-alkmaar-tweede-bibliotheek-van-nederland.html

We Create

JosDeVries The Retail Company BV
Bisonspoor 8000
Copenhagen-toren
Verdieping 7/8
3605 LT Maarssen​
P.O. Box 1194, 3600 BD Maarssen
+31 (0) 346 563 764
[email protected]

© 2019 JosDeVries The Retail Company BV · All Rights Reserved

by Amped Concepts